Posts in Çfarë më sugjeron të lexoj?

Mbi herojntë dhe varret.

Përshëndetje miq të Nji lule diellit. (: Në rubrikën “Çfarë më sugjeron të lexoj”, sot do të flas e më së shumti dua t’ju sugjeroj, një libër që unë zgjedh ta cilësoj si të jashtëzakonshëm. Kush më ka ndjekur në instagramin tim gjatë periudhës së sezonit të provimeve, duhet ta ketë hasur shpesh librin që do të prezantoj tek ju, e mesiguri ka vënë re sa herë ankohesha. Dhe po, dua të jem e sinqertë me ju: në fillim e kam urryer, dhe kjo mbase nga fakti se koha për… Read More

Krenaria e një femre.

Përshëndetje miq të Nji lule diellit. (: Në rubrikën “Cfarë më sugjeron të lexoj”, sot do të flas e më së shumti dua t’ju sugjeroj, një libër që për mua ka qenë sa fantastik poaq tronditës. Besoj se nga fotot do e keni kuptuar se bëhet fjalë për librin “Leximtari” të autorit Bernard Shlink. Disa prej jush mund ta njohn duke qenë se libri është kthyer edhe në film, megjithatë, leximi e përhumja në çdo rresht, a kalon çdo relaizimi kinematografik. Leximtari është një libër i mrekullueshëm, që të mban… Read More

Të duash të ndryshmin.

Ne lindim të ndryshëm, dhe nuk ka asgjë të çuditshme në këtë, asgjë të keqe, asgjë anormale. Kur fati a prinderit tanë vendosin se duhet të jemi pasardhësi i një apo më shumë fëmijëve që janë ngjizur e ardhur në jetë përpara nesh, është krejt normale që të mos jemi prodhim seri, por t’i ngjajmë njërit prej prindërve, ku më pak e ku më shumë, e në fund të jemi prodhimi i mirë i vetes. Po Beni, ç‘prodhim pa seri ishte?! Përshëndetje! Mirë se vini në kapitullin e parë të… Read More