Date Archives February 2018

Bestseller apo klasikët e letërsisë?

Përshëndetje! Në artikullin e sotëm do të flasim për diçka mjaft ineresante, për zgjedhje që kur na takon t’i bëjmë, vihemi në mëdyshje. Mendojeni pak. Nëse do t’ju vinin përpara tavolinës tuaj të leximit, apo divanit, dua të them, vendit ku ju zakonisht lexoni, dy libra, një bestseller dhe një klasik të letërsisë, kë do zgjidhnit? Shumë do përgjigjeshin: “Po patjetër klasikët e letërsisë.”, megjithatë do gënjenin veten. E vërteta është se shumë, po shumë nga ata të cilëve do t’u bëhej kjo pyetje, do votonin për bestsellerat, mundësisht për… Read More

Mora guximin me të dashtë.

Po një ditë, do i gjej fjalet e duhura per të të thënë a shpjeguar llojin e dashurisë që më indukton ashtu, fare pa qëllim, fare pa dashur, vetëm buzëqeshja jote, vetëm ti, nē të qenit në jetën time! Një ditë, përtej të qenit tim një lëmsh i madh prej një veteje të pazgjidhur, do zgjohem e do të të shkruaj, apo mbase do të të marr në telefon nëse do kem ca më tepër guxim, e të të them se kam nevojë të të takoj. E ti mbase do… Read More

Luftë pa betejë.

Në ka luftra ku kam mbijetuar, për të cilat ndjehem krenare, dhe më beso, ato si unë ndjehen shumë pak krenare për veten, janë ato me ty! Unë dhe ti s’kemi patur ndonjëherë armë prej vërteti, nga ato që bëjnë zhurma e t’plasin trupin në gjak; nga ato që t’çajnë ku di se ku, e nuk ia sheh më dritën diellit. Ne, luftonim me armë të tjera: ti, me gjithë grumbujt e mosdashurisë për mua, ndërsa unë, me gjithë forcën që ushtroja për të të dashur më shumë. Po nuk… Read More